Romchrono, o companie românească care lucrează in industria reparațiilor ceasurilor de mână a fost afectată puternic de criza Covid-19, activitatea fiind sistată, dar a aplicat rapid la un credit de capital de lucru, cu ajutorul băncii cu care lucrează, ca să își plătească datoriile către furnizori și către stat, pentru a-și putea continua activitatea.

Fondatorul spune că încă de când s-a aflat neoficial de programul IMM Invest s-a pregătit pentru a accesa un credit pentru capital de lucru și a fost sprijinit și de banca cu care colaborează încă de la începutul companiei.

Ca la orice lucru pe care vrei să îl obții trebuie să fii perseverent. Procesul de obținere a creditului ni s-a părut destul de simplu, fiind obișnuiți cu astfel de proceduri și a fost esențială relația de colaborare frumoasă pe care o avem cu angajații băncii, pe a căror implicare ne-am putut baza”, spune dl. Gheorghe Pârv, fondatorul firmei

Romchrono a aplicat cât s-a putut de repede pentru creditul de capital de lucru, deoarece a vrut să reușească cât mai rapid pentru a putea plăti datoriile scadente în perioada în care a avut activitatea oprită din cauza Covid-19, atât cele față de stat, cât și cele față de furnizori.

Lucrând în domeniul reparațiilor de ceasuri, în starea de urgență clienții nu au mai putut folosi serviciile firmei și atunci Romchrono nu a mai avut încasări și a fost nevoită să ceară amânări la plata datoriilor.

Suntem oameni de cuvânt și cu creditul obținut vom plăti ceea ce datorăm pentru că nu putem rămâne datori celor cu care colaborăm și nici la bugetul de stat”, precizează fondatorul firmei.

Dl Pârv a arătat că programul IMM Invest a permis Romchrono, ca și altor IMM-uri afectate semnificativ de criza Covid-19, să își asigure lichiditățile pentru derularea în continuare a activității prin accesarea unui credit bancar pentru capital de lucru, garantat de FNGCIMM în numele și în contul statului român, prin Ministerul Finanțelor.

Romchrono este o firmă cu capital integral românesc, înființată în 1999, care activează în industria reparațiilor ceasurilor de mână. Motto-ul Romchrono: „Suntem obișnuiți, dar oferim lucruri deosebite”