Lucian Ștefan Rădulescu, general manager Uni Freight International, companie cu experiență de 14 ani în domeniul transporturilor de mărfuri, spune că linia de credit pe care firma sa a obținut-o prin IMM Invest a fost o vestă de salvare financiară, precum și o gură de aer sănătoasă, care îi permite dezvoltarea.

Uni Freight International este o casă de expediție, care se ocupă de transporturi de marfă paletizată, containerizată, astfel încât clienții săi să aibă un serviciu cât mai corect din punct de vedere financiar, dar și din punct de vedere al posibilității de transport, care poate fi rutier, maritim sau aerian.

Compania a aplicat pentru o linie de credit prin programul IMM Invest deoarece a avut nevoie de capital de lucru, în special pentru că clienții săi și-au întârziat plățile din cauza crizei crizei sanitare și a dorit să plătească furnizorii la timp pentru a nu provoca un blocaj în piață.

Managerul Uni Freight International a explicat că banii obținuți i-au permis în primul rând să deblocheze situația financiară a companiei astfel încât furnizorii să fie plătiți la timp, iar clienții firmei să fie liniștiți că se pot baza pe ea în continuare. “Tot din acești bani încercăm să creștem de la o companie de familie la o companie normală, angajând unul, doi, trei oameni în plus față de ce avem acum”, a adăugat Lucian Ștefan Rădulescu.

Mai mult, el dorește o extindere a serviciilor pe care le prestează compania, încercând să lucreze pe partea de trading de marfă, de vânzare a mărfii produse în România pe piața mondială.

Pentru Uni Freight International, creditul prin IMM Invest a fost un plus de capital care a venit la niște costuri mai mici decât alte credite bancare. “Experiența mea cu IMM Invest a fost una foarte bună, a fost o gură de aer sănătoasă, prin care am putut să îmi pun la punct toată situația financiară cu privire la furnizori, la clienți, la tot. Practic, a fost o vestă de salvare. De acum încolo nu mai stăm cu grija banului, a cash-flow-ului, pentru că am această linie de credit și mă ajută întotdeauna să îmi plătesc furnizorii la timp și să fac investițiile pe care le doresc, la timpul pe care îl doresc eu”, a spus Rădulescu.

Prin Programul IMM Invest firmele mici și mijlocii pot obține credite bancare cu garanții de stat. De asemenea, statul subvenționează dobânda și comisioanele aferente împrumutului până la finalul anului 2020.