Anișoara Gheorghe, CEO Tentrom Paradise, un IMM înființat în 2007 care realizează copertine și închideri terase, nu mai avea destui bani pentru a cumpăra noi utilaje necesare activității și nici să își plătească furnizorii interni și externi din cauza situației economice actuale.

A auzit de posibilitatea de a lua un credit pentru capitalul de lucru prin programul IMM Invest și cum avea o relație foarte bună cu banca a aplicat pentru un astfel de credit.

Ținem foarte mult la furnizorii noștri, care trec și ei prin clipe grele, așa cum trecem și noi, am ținut mult să ne ajutăm reciproc și de aceea am apelat la acest credit de IMM. Am avut o cifră de afaceri bună și o experiență foarte bună cu banca în trecut și ne-a ajutat la aprobarea creditului de IMM”, spune Anișoara Gheorghe.

A avut de completat și de trimis acte pentru a obține acest credit, dar a făcut-o cu sprijinul băncii și acum este bucuroasă că are bani ca să investească în utilajele pentru realizarea produselor și ca să își plătească furnizorii.

Pentru Anișoara, creditul luat de la bancă prin IMM Invest a însemnat o „relaxare”, deoarece a scăpat de presiunea plăților pentru furnizori, dar și o „siguranță” că poate merge mai departe pe drumul antreprenoriatului, că poate depăși mai ușor criza actuală.

Prin Programul IMM Invest firmele mici și mijlocii pot obține credite bancare cu garanții de stat. De asemenea, statul subvenționează dobânda și comisioanele aferente împrumutului până la finalul anului 2020.