Ești un fericit zilele astea! Nu arunci cu banii și ești prevăzător. Dacă tot te temi pentru viitor avem mai multe sfaturi pentru a-ți optimiza economiile și a avea mai multă siguranță. Ai disciplina necesară să fii stabil financiar așa că îți recomandăm să îți sporești economiile!

Află cât mai multe despre banii tăi

  • La cum te știm, sigur ai ceva bănuți puși deoparte. Nu intra încă în ei, calculează bine următoarele tale cheltuieli.
  • Dacă tot stai în casă și îți faci cum vrei tu programul, stai câteva minute și aruncă un ochi peste conturile tale. Online banking-ul are avantajul că poți vedea transparent care au fost cheltuielile tale din ultimele luni. Ia un pix și o hârtie și vezi la ce cheltuieli poți să renunți. 
  • Nu uita să arunci un ochi și peste aplicațiile sau programele pe care le plătești automat din cont, vezi unde poți să apeși butonul de pauza pentru moment.

Amplifică siguranța

  • Ești îngrijorat de creditul tău? Guvernul a adoptat o ordonanță de urgentă prin care plata ratelor la bancă se poate suspenda până la 9 luni. Mergi și vorbește cu banca ta dacă ești afectat de pandemie. Sigur se găsesc soluții.
  • Dacă ai bani puși deoparte și îți permiți ratele, ai grijă să calculezi dacă amânarea ratelor este în avantajul tău financiar. 

În concluzie

Ești bun în a ține cheltuielile în frâu dar cât de bun ești în a investi pentru viitor? Câteva întrebări pentru a porni pe drumul spre prosperitate:

  1. Dacă obișnuiești să ții bani în casă, te-ai gândit la riscuri?
  2. Ai aflat care sunt metodele cu risc mic/mediu prin care poți investi acum pentru viitor?
  3. Câți bani poți risca fără să-ți pară rău pentru a investi într-o afacere sau în instrumente financiare?

Dacă încă nu ai făcut quiz-ul, începe-l acum! Află cine ești în chestiuni bănești
Începe quiz-ul