Cumpărăturile sunt terapie pură! Sunt sportul tău favorit și te fac să te simți de milioane! Asta până când se termină banii – atunci se termină și fericirea. Știm cât de greu trebuie să-ți fie să te confrunți cu numerele din contul tău bancar așa că ți-am scris câteva rânduri de încurajare și câteva sfaturi ca să-ți fie un pic mai ușor! Hai să vedem ce instrumente de banking te-ar ajuta!

Dacă nu ești hotărât să economisești

Poți opta pentru depozite la termen încât să încerci să vezi dacă poți strânge bani pentru o vacanță superbă sau noua mașină pe care ți-o dorești. Dacă ți-e greu să îți știi banii într-un depozit, încearcă economiile la vedere care îți permit să accesezi fondurile fără a fi nevoit să aștepți până la scadență. Atenție însă! Asta poate fi, în cazul tău o ispită căreia să-i reziști cu greu când îți vine cheful de cumpărături și nu vei vrea să renunți până nu-ți iei ceva.

Cum să ai o relație cât mai bună cu contul tău?

Trebuie să-l monitorizezi încât să fii conștient de cheltuielile tale, încât să vezi ce cheltuieli sunt cele de care ai cu adevărat nevoie și care sunt cele la care poți renunța cu ușurință. Serviciul internet banking oferă o gamă largă de tipuri de plăți ce pot fi efectuate la distanță. Printre acestea, se află următoarele:

  • Transferuri între conturile proprii, deschise la aceeași bancă;
  • Plăți și transferuri către prieteni sau familie
  • Urmărirea tranzacțiilor
  • Plățile facturilor recurente te pot ajuta să-ți organizezi finanțele de afaceri, ceea ce te ajută să eviți plățile întârziate

În concluzie

În perioade de instabilitate economică (și în general) încearcă să îți evaluezi corect câștigurile din următoarea perioadă și să cumperi în limita unui buget care să-ți permită să pui și bani deoparte. Conceput inițial pentru a facilita acțiuni ca verificarea soldului, generarea de extrase bancare sau efectuarea de plăți online, acest serviciu se adresează astăzi și celor care plănuiesc să economisească prin constituirea de depozite și conturi de economii online, dar și celor interesați de efectuarea de schimburi valutare sau deschideri de conturi suplimentare rapid și fără drumuri la bancă. 

 

Avem trei întrebări pe care să ți le pui ca să te ajute să începi să ai control asupra banilor:

  1. Cât câștig anual?
  2. Ce cheltuieli am lună de lună și cât înseamnă într-un an?
  3. Cât aș putea să pun deoparte fără să fie incomod?

Dacă încă nu ai făcut quiz-ul, începe-l acum! Află cine ești în chestiuni bănești
Începe quiz-ul