Cornel Urloi, administrator unic la Cornin Grup Brăila, societate cu capital 100% românesc, spune că a apelat la un credit bancar prin programul IMM Invest pentru a-și asigura stabilitatea financiară și a începe cu bine anul viitor.

El precizează că banii din creditul luat ajută foarte mult, fiind utilizați pentru plata facturilor ajunse la scadență, pentru investiții în logistică, în marfă, în dezvoltarea și promovarea Cornin Grup Brăila.

„Trebuie să avem abilitățile necesare să străbatem această perioadă complicată. Companiile românești nu sunt atât de dezvoltate și ajutate ca cele din extern”, susține Cornel Urloi, care a arătat că societatea pe care o administrează achită facturile în perioada optimă.

„În această perioadă de criză noi am stat alături de angajați și nu i-am trimis o secundă acasă”, a completat administratorul.

El își propune să continue investițiile în logistică, în stocuri importante de marfă, arătând că și în trecut a apelat la linii de credit care au ajutat societatea atunci când a avut nevoie temporar.

În ceea ce privește experiența sa cu accesarea creditului prin IMM Invest, Urloi spune că a fost tentat de la început să ia acest credit pentru stabilitatea societății, dar a existat și o parte stufoasă de documente care au trebuit puse la dispoziția băncii, însă a venit și răspunsul pozitiv chiar dacă a fost o lungă așteptare.

Ca o concluzie, administratorul apreciază că programul IMM Invest înseamnă o reducere a cheltuielilor bancare și o evitare a prăbușirii firmelor românești, iar pentru firma pe care o conduce este un ajutor binevenit din partea statului român, fiind și primul ajutor în cei 14 ani de activitate.

Cornel Urloi are și un sfat pentru toți ceilalți antreprenori români: Să muncim și să ne promovăm calitatea produselor noastre românești.

Prin Programul IMM Invest firmele mici și mijlocii pot obține credite bancare cu garanții de stat. De asemenea, statul subvenționează dobânda și comisioanele aferente împrumutului până la finalul anului 2020.